چهارشنبه, ۱۴ فروردين ۱۴۰۴، ۰۳:۰۷ ق.ظ

درباره سايت

پایگاه اطلاع رسانی شهدای شهرستان ایذه

بسم رب الشهدا و الصدیقین
امام خامنه ای:زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست.
به سایت شهدای شهرستان ایذه خوش آمدید.
اهداف سایت:
معرفی شخصیت و وصیت‌نامه شهدا ایذه
گرامی داشت یاد و خاطره شهدا ایذه
و...

بایگانی

پيوندها

تصاوير برگزيده

شبکه های اجتماعی

مقدمه سایت شهدا ایذه

شهرستان ایذه بین استانهای چهارمحال و بختیاری، کهگلویه و بویر احمد و شهرستانهای مسجدسلیمان و باغملک قرار دارد. این شهرستان در 170 کیلومتری شمال خاوری اهواز واقع شده است که بیش از 200 هزار نفر جمعیت دارد.  با مساحتی حدود 930،23 کیلومتر مربع، در شمال شرقی استان خوزستان قرار دارد. شهرستان ایذه دارای سه بخش، 10 دهستان و 491 روستا است که بسیاری از آنها از نظر جمعیتی محدود و کوچک میباشند.

این شهرستان که نسبت به دشت اصلی خوزستان از ساختاری کاملاً متفاوت برخوردار است، از دو قسمت دشت و کوهستان تشکیل شده است. قسمت کوهستانی متشکل از رشته کوههای نسبتاً پیوسته و مرتفعی است که دشت ایذه را در برگرفتهاند. رود کارون در بخشی از شمال ایذه جاری است، بهواسطهی شرایط آب و هوایی این شهرستان، دارای پوشش جنگلی طبیعی (بلوط) و مراتع ارزشمند دیگری است.

جمعیت شهرستان ایذه از طایفههای مختلف بختیاری است. مردم این شهرستان مسلمان و صددرصد شیعه مذهب هستند. زبان اصلی و مادری آنها فارسی با گویش لری بختیاری است. اساس اقتصاد این شهرستان، بر دامداری، کشاورزی دیم و صنایع دستی استوار میباشد.

ایذه یک شهر تاریخی است و آثاری از ادوار بسیار قدیم در آن به چشم میخورد. این شهر، در روزگار عیلامیان، اهمیت و عظمت بسیار داشته و مرکز آن آنزان یا اَنشان بوده است. در عهد ساسانیان نیز ایذه نام و اعتبار داشته و در اخبار اسلامی مکرر از این شهر نام برده شده است. بعدها به نامهای ایذج و مال امیر نیز نامیده شده است.

با این همه باید به خاطر داشته باشیم که دامنهی نقش و اهمیت شهرستان ایذه و مردمانش در طول تاریخ بسیار گسترده بوده که اگر از منظرهای گوناگون به آن بنگریم، دارای جایگاهی شایسته میباشد اما بیش از همه، در دهههای اخیر، ظهور و حضور دو حادثهی تاریخی، سیاسی و اجتماعی مهم، یعنی پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی که در کشور ما بهوقوع پیوست که بیش از پیش در وحدت ملی و دینی تأثیرگذار بوده است اما در این میان، هشت سال دفاع مقدس، بزرگترین تحول فکری و عملی را در زندگی مردم ایران پدید آورد، بهطوریکه به راحتی میتوان گفت؛ در تاریخ مردم ایران، رهبری نبوده است که مانند حضرت امام خمینی(ره) در مدت پیروزی انقلاب اسلامی و بهویژه هشت سال دفاع مقدس دلها را بیدار و روحیهی شهادتطلبی و خدامحوری را احیا و بنای فضیلت و ایثار را استوار کرده باشد. مردم غیور و مسلمان شهرستان ایذه از همان آغاز جنگ تحمیلی، پای در میدان مبارزه گذاشتند؛

از خیل انبوه مردم مسلمان، انقلابی و ولایتمدار این شهرستان، مردانی باایمان و اخلاص و با آرمانهای الهی و انقلابی، از مکتب اخلاق و ایمان بهپا خاسته و عاشقانه و عارفانه پای به صحنههای شرف، شهامت و جهاد در راه خدا نهادند که شعارشان پیروی از حق و حقیقت، عدالت و صداقت در سخن بود و در عمل نمونهی بینظیر و حضور حماسهساز و برجستهی آنان در جبهههای جنگ بوده است.

مردان شهید و شهیدان مردی که برای تحقق ارادهی خداوندی بهپاخاسته بودند و برای جانبازی در راه او سر از پای نمیشناختند و از هیچ کوششی برای رسیدن به آرمانهای مقدس و معنویشان، درنگ نمیکردند. چنین جوانانی از خطهی دلاورخیز بختیاری شهرستان ایذه، با قلبی مطمئن و گامهای استوار، برای جهاد در راه خدا و دفاع از ارزشهای ملی و دینیشان، برای رضای خدا حرکت کردند تا خداگونه شوند و برای پایداری دین اسلام به شهادت برسند. آنان مردان مردهای تاریخ ایران زمین میباشند که از خطهی مردستان ایذهی بختیاری چون کوه در مقابل دشمن متجاوز ایستادند و رزمیدند و جانشان را فدای سربلندی و جاودانگی دین و وطن نمودند. این شهیدان به ما آموختند که میدان جهاد  و مبارزه در راه خدا، آزمایش بزرگی است که برای سربلندی از آن، باید از تمام تعلقات مادی و معنوی گذشت و آزاد شد و تنها شرف و انسانیت را در نظر گرفت و آن را  بهعنوان میراث معنوی وامانت الهی و برای عبرت و پندپذیری آیندگان به یادگار گذاشت.

لذا جهت انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی و شناسایی شهدای این منطقه به عموم مردم و جوانان و ثبت فداکاری بینظیر شهیدان برای دفاع از ارزشهای دینی و انسانی، پژوهش مزبور صورت گرفته است. البته باتوجه به کثرت ابعاد ارزشی شهادت شهیدان، هنوز حقایق بسیار زیادی دربارهی ابعاد وجودیشان و قیام الهی انسانیشان ناگفته مانده است که کشف و بررسی و شناساندن آنها، قطعاً برای بیداری جامعهی ما و جوانان ضرورت دارد.

در این کتاب، شخصیت شهیدان شهرستان ایذه و شهادت و انگیزهی آنان برای شرکت در جنگ و دفاع مقدس از زبان و بیان مکتوب و ثبت شدهی آنان، از طریق ارائهی زندگینامه و وصایای آنها مورد بررسی قرار گرفته و سعی شده است که زندگی شهدای شهرستان ایذه را از بدو تولد تا پس از شهادت بیان نمود و در لابهلای زندگی نامهها و وصایایشان، اوضای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی جامعهی وقت را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد تا دانسته شود که شهیدان هشت سال دفاع مقدس ایران اسلامی، متکی و متخلص به چه ارزشها و باورهایی بودند و چه مسایل و مصایبی را برای پیروزی حق بر باطل متحمل شدند. دوران جنگ (دفاع مقدس)، دوران خلق آثار ادبی و هنری متعالی و معنوی است همچنانکه امروز نیز خلأ تحلیلی، بنیادی و علمی و عالمانه از این فصل تاریخی و پیوند و بازتاب آن در هنر و ادبیات احساس میشود. لذا ضرورت شناخت وجوه اندیشه و تفکر عقیدتی، پیام و رسالت شهدا، تهییج و تشویق و دعوت به ادامهی نبرد با دشمن، مقاومت و بردباری، پذیرش شهادت، تعقیب دشمن و . . . همواره در زندگینامه و وصیتنامهی شهدای شهرستان ایذه دیده میشود.

این زندگی نامهها و وصایا، آیینهی تفکر و احساس جبههنشینان و تجلیگاه اندیشه، عرفان و فرهنگ شهادت طلبی یک نسل آسمانی، در هنگامهی مبارزه و دفاع به شمار میرود، که خود سندی جاودانه و افتخاری ابدی برای نسل های حاضر و آینده خواهد بود.

هرچند کتابهای دیگری در طی سالهای اخیر در زمینهی شهدای شهرستان ایذه نوشته شده است، اما کاری جامع، کلی، منسجم و مناسب در این زمینه هنوز انجام نپذیرفته است. اما پژوهش حاضر، تحت عنوان « لالههای بهشتی» ادامهی راه در عرصهی شناخت و شناسایی هرچه بهتر و بیشتر شهدای شهرستان ایذه میباشد که در دو موضوع مورد توجه قرار گرفته است: یکی زندگینامه (شناخت نامهی) شهدا و دیگری وصیتنامهی شهدا.

کوشش بر آن بوده است تا سایتی با زبانی ساده، روان و نثری ادبی و ساده ترسیم و نوشته شود. باشد که این کار ارجمند حاصل و روایت این حکایتهای عشق و دلدادگی شیفتگان به معبود و شهادت، بهگونهای رقم بخورد که رضایت خداوند را بهدنبال داشته باشد.

امید که در آینده هم، تلاش در خلق و آفرینش آثار دفاع مقدس و شهادت به فرجام موفقتر باشند؛ به تایید و دستگیری خدای تعالی! در سرای فانی و باقی.

« و آخِرُ دَعوینا اَنِ الحَمدُ للهِ رَبِّ العالَمین»

نمايش: ۲۳۸۶